Steketee schoffel techniek

Pommeq houdt zich intensief bezig met schoffeltechniek. als exclusief dealer van Steketee zijn wij constant bezig om de bestaande machines te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze klanten. Vanwege het verdwijnen van steeds meer chemische bestrijdings-middelen zien wij dat steeds meer van onze klanten terug grijpen op schoffel machines.
De laatste jaren zijn er zeer grote innovaties doorgevoerd in deze machines waar wij u graag meer over vertellen.

ONKRUID IN SUIKERBIETEN

Vooral in de vroege ontwikkeling van suikerbieten is het risico op opbrengstverlies als gevolg van concurrentie door onkruid groot. Daarom moeten suikerbieten onkruidvrij blijven totdat de rijen zijn gesloten. Een onkruidvrij perceel vereenvoudigt ook het oogstproces. Afhankelijk van de vorige oogst komen verschillende onkruiden voor. Ganzevoet, kleefkruid, melde en duizendknoop verschijnen regelmatig. In gewaswisseling met maïs ontwikkelt gierst, amarant en kaal knopkruid zich goed. Teelt van suikerbieten na graan wordt gekenmerkt door vossenstaart en ongewenst graan.

Wilt u een onkruidvrij suikerbietenperceel? Ontdek de oplossingen uit ons EC-Weeder-assortiment. Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen kan ook sterk gereduceerd worden door onze precisie EC-Spray rij-spuitoplossingen.

ONKRUID IN GROENTEN – UIEN

Veel groenten kunnen de strijd met onkruiden niet of nauwelijks aan. Dat betekent dat het perceel tot aan de oogsttijd vrijwel onkruidvrij moet blijven. Dit is ook belangrijk om complicaties met machinaal oogsten -of onkruidrestanten in de oogst- te voorkomen. Groentegewassen hebben veel last van onkruiden zoals kaal knopkruid, ganzevoet en kattestaart. Dit zijn onkruiden die allemaal veel zaden vormen. Kruipende onkruiden zoals vogelmuur en soorten zoals, gierst- en ereprijs-soorten, vormen vaak ook een probleem in groentegewassen.

Ontdek hoe u op een mechanische manier een onkruidvrij perceel te krijgen met ons EC-Weeder-assortiment of met onze automatische IC-Weeder schoffelmachine.

IC Light besturings frame
Het IC-Light-stuur systeem bevat drie belangrijke componenten: de camera, de terminal inclusief jobcomputer en de parallel side-shift frame. Samen vormen ze een nauwkeurig automatisch stuursysteem voor uw EC-Weeder om uw gewas ruimte te geven om te groeien.

Met de drie componenten van het IC-Light-systeem kunt u moeiteloos en nauwkeurig met uw EC-Weeder werken. Het systeem neemt de besturing van uw schoffelmachine over tussen de rijen zonder gewasschade.

 

Het frame kan worden geleverd met vanghaken(cat2) of een accord bok. Zodoende kan het frame ook gevruikr worden voor de aansturing van bijvoorbeeld een stroken frees of rijen spuit.

Struik weedfix

Speciaal voor het verwijderen van onkruid is de StruikWeedFix® ontwikkeld. De machine is hydraulisch of mechanisch aangedreven leverbaar en geschikt voor onkruidbestrijding in iedere grondsoort en is zowel in de Front als ook gedragen inzetbaar. De frame units zijn gemonteerd in parallelogram ophanging voor het optimale aftasten van de bodem.
Door het gebruik van gepatenteerde tandhouders, is het mogelijk de tanden zeer nauwkeurig te verstellen van 150mm tot 330mm werkcirkel. Hierdoor kan er zéér dicht bij de plant/gewas gewerkt worden. De grond tussen de regels wordt bewerkt en verplaatst naar het gewas. Door de ontstane rug vorming wordt het onkruid bedekt, waardoor het verstikt zonder het gewas aan te tasten. Tijdens het proces worden de planten beschermd door verstelbare loofbescherming platen. De StruikWeedFix® kan worden ingezet voor o.a. voor: broccoli, bloemkool, spruiten, prei, (suiker)bieten en vele andere gewassen, in rijen of beddenteelt.

Hatzenbichler egge

In meerdre breedtes leverbaar, de tanden druk wordt ingesteld dmv lucht druk.

 

Klik hier voor pommeq – Hatzenbichler  video

Kloppenburg looftrekkers.

 

Een simpel doch beproefd systeem voor mechanische loofdoding in de aardappelen. Mits uw rugopbouw in orde is bereikt u met deze machine een prima resultaat.

leverbaar als 2 en 4 rij uitvoering.

Contact opnemen

High-Tech mechanische onkruid bestrijding

Steketee voor uien

Steketee vingerwieders

Steketee aardappel rug schoffel

Struik weedmaster