Onze werkplaats

In onze ruim ingerichte werkplaats kunnen wij u op een bijzonder breed gebied van dienst zijn.
Onze VCA gecertificeerde monteurs beschikken over een uitgebreid machine en kennis pakket om u in alle gevallen goed van dienst te kunnen zijn. Dankzij 6 halkranen kunnen wij makkelijk zware en of grote componenten uit machines en installaties halen. Dit bespaard u, en ons veel tijd en energie.
Dankzij een breed scala aan bewerkings machines en speciale gereedschappen kunnen wij u bij elke reparatie vlot en doeltreffend helpen.

PVC atelier

Onze belangrijkste bedrijfstak is de verkoop en reparatie van aardappel, wortel, uien techniek en verplegings apparatuur. Veel van deze machines zijn uitgerust met PVC banden. In ons eigen PVC atelier kunnen wij voor u bijzonder snel de juiste maat PVC band maken. Het PVC materiaal hebben wij in verschillende breedtes op rollen in voorraad. Met onze speciale PVC las machine maken wij voor u dan de juiste eindloze band met de correcte lengte en breedte. Ook voor elevatorbanden met meenemers, rubber banden, softlanding, stortbunkerbodemdoek, zijafdichting , valbrekerdoek en het opnieuw bekleden van aandrijfrollen bent u bij ons op het juiste adres.

Electro afdeling

In ons bedrijf hebben wij een speciale ruimte gecreëerd voor de reparatie van elektronische componenten en elektromotoren. Wij beschikken over speciale test apparatuur om op een doeltreffende wijze een eventuele storing te kunnen vaststellen, en indien nodig te repareren. In onze elektro afdeling maken wij ook op maat gebouwde schakelkasten voor elk gewenst doel of merk. In 2015 heeft Pommeq de complete reparatieafdeling voor Structural pootmachine tel en controle kasten overgenomen van Miedema te Winsum. Pommeq heeft voor elk Structural model ruilkasten, zodat er in geval van nood direct verder gewerkt kan worden.

Structural pootmachine printplaten.
Pommeq repareert al een aantal jaren de Grijze “Toren&Bonder” bedienings kasten voor de oranje Structural pootmachines gebouwd tot 2000, en de zwarte kasten op de groene Miedema PM pootmachines.
Pommeq heeft in 2015 de volledige gespecialiseerde apparatuur hiervoor van Miedema overgenomen.

 

Tot 2020 zijn er in de Toren&Bonder kasten gerepareerde, of new old stock printen geplaatst. Aangezien de jongste versie hiervan al 20 jaar oud is, en er toch te veel onregelmatig heden optreden  hebben wij voor de Toren&Bonder kasten een compleet nieuwe print laten ontwikkelen en bouwen.
Deze printen zullen vanaf nu bij reparatie de oude printen vervangen. De nieuwe versie is 100% stabiel, en heeft geen batterijen meer nodig. Alle gebruikers instellingen zijn gelijk gebleven, en de print op de pootmachine hoeft niet te worden vervangen.
Pommeq bied deze ombouw set aan voor € 880,- ex Btw, en exclusief montage.

Oude printplaten worden niet meer gerepareerd.

Structural variator vastgelopen?
Pommeq heeft altijd ruil vario kasten op voorraad voor de Groene Structural PM pootmachines.

Complete machine revisie

Pommeq is de absolute specialist in totale revisies van inschuur machines  en bunker-sorteer apparatuur alsmede veld machines. Machinerevisie betekent dat u zelf de kosten hiervoor in de hand houdt. Wij adviseren u, na een grondig onderzoek, of een totale machinerevisie verantwoord is, of dat een gedeeltelijke machinerevisie en of een reparatie of zelfs uitbreiding interessant kan zijn. Door middel van revisie wordt de machine indien gewenst teruggebracht naar de ‘nieuwstaat’ en bestaat zelfs de mogelijkheid om de machine op te waarderen naar de huidige maatstaven. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van machinerevisie en waarborgen de juiste kwaliteit na revisie.

Service

Voor service of een reparatie bij u op het land, of op het erf hebben wij drie goed uitgeruste servicebussen tot onze beschikking. Dankzij deze service wagens kunnen wij bijna altijd garant staan voor een snelle en doeltreffende afhandeling van uw reparatie. Ook kunnen wij dankzij deze service auto’s bij u aan huis vaste installaties reviseren. Hierbij valt te denken aan sorteerinstallaties of andere bulk opslag systemen.

Aanpassingen of speciaal bouw

Pommeq heeft op wens van haar klanten al vele speciale machines gebouwd of aangepast voor een betere werking. Wij denken graag met u mee om tot een optimale oplossing te komen voor het verbeteren van u uw product kwaliteit, en het vergemakkelijken  van uw werk.

Aanpassingen pootmachines
Kiembakken platform op Miedema – Structural pootmachines.

Opklapbaar tijdens transport.

Pommeq levert als enige in Nederland de unieke kipper Slide .

Deze speciaal voor Pommeq gefabriceerde kunststof plaat zorgt er voor dat er nooit meer grond blijft plakken op de kipper boden, en garandeert een snelle en gelijkmatige lossing van uw product.

Voor alle kippers met een maximale (vlakke) vloer breedte van 220 cm

Wij komen dit graag in uw kipper monteren. de Kipper Slide wordt per kipper op maat gesneden.

De Kipper Slide word alleen aan de voorkant vast gemaakt d.m.v. een geschroefde klem strip. Bij langdurige stilstand van de kipper word geadviseerd een panlat tussen de Kipper Slide en de bodem te leggen. Dit om evt. corrosie van de vloer tegen te gaan.

Materiaal € 360,- Ex btw per strekkende meter.

Contact opnemen

Foto's van onze werkplaats

Miedema MS 4000 pootmachine

Bewerkings centrum

Miedema CP 42

DeWulf 3060

Reparatie

Revisie Miedema LBV