Language Selection

DeutschNederlandsEnglish

Pommeq

Olde Borchweg 32, 9853 TC Munnekezijl, The Netherlands

Tel. (0031) 594 688354 | Fax (0031) 594 688376 | Mob. (0031) 6 5580 8482 | E-Mail: info@pommeq.nl

Potato Care PDF Print E-mail
There are no translations available.

ER ONTBREEKT EEN BELANGRIJKE MACHINE IN UW INSCHUURLIJN !!!!!!!!!!!!!.

En wij vertellen u welke.


SCHOUTEN POTATO CARE, DE GEPATENTEERDE machine voor het behandelen van aardappels tijdens het inschuren, sorteren of uitschuren met de hoogste capaciteit.
potato_care_pc_80_schouten_kampen.jpg
Schouten POTATO CARE type PC 80

Een aantal jaren geleden heeft Oldenhuis Export samen met Mts. Tromp de POTATO CARE ontwikkeld. het probleem toen der tijd was dat de dure middelen, ondanks een goede vernevelaar tijdens het inschuren van de aardappels niet goed op de aardappelen terecht kwamen, en de verdeling/bedekking op de aardappel na onderzoek niet meer als 35 a 40 % betrof.

Als de banden onder een hoek van 45° staan is de bedekking iets beter (50 a 55%)
De vernevelaar was gemonteerd op een duoband, en behandelde de aardappels in een val van de ene op de andere band.
Tevens bleek doormiddel van een toevoeging van een fluoriserende stof in de te verspuiten vloeistof, en black lights dat er een schrikbarende hoeveelheid nevel onder de kap door de schuur in waaide. Dit ademt u, maar ook uw personeel dus ongemerkt in!!

Het monteren van de vernevelaar op de rollen van de stortbak was geen optie, omdat er dan 2 vernevelaars nodig zijn en er teveel "nevel" verloren gaat door de invloeden van wind, omdat het onmogelijk is de kap volledig te laten sluiten.
Tevens wordt er na de stortbak nog vaak door mensen gesorteerd op kluiten en dergelijke. Ook blijkt dat de meeste middelen een zeer schadelijk effect hebben op de kogellagers van de stortbak rollen, en natuurlijk ook op uw gezondheid.
potato_care_pc_80_proto.jpg
Prototype POTATO CARE. Draait nog steeds probleemloos!!!!!!!!!!!!!

Na een aantal expirimenten bleek al gauw dat het probleem van toedienen niet in de bestaande verneveltchnieken zaten, maar in de beweging, of beter gezegd het niet bewegen van de aardappels onder de vernevelaar. Aan de hand van deze onderzoeken is toen een rollen tafel gebouwd met grote roestvrijstalen rollen. Deze rollen tafel is in de hellings hoek verstelbaar en de rollen hebben een variabele draaisnelheid. Hierop is een Mafex, of Pieperdoes vernevelaar gemonteerd en het geheel werd afgesloten door een doek.

Na een aantal ingrijpende verbeteringen was het resultaat verbluffend. De bedekking bedroeg bijna 100 % bij een zeer hoge doorvoersnelheid (55 ton per uur). Ook de verdeling was bij alle vormen (klein, groot, rond of langwerpig) uitermate goed. Omdat onder de afgesloten kap van de POTATO CARE de aardappels in massa sterk in beweging zijn, ontstaat er een werveling van de lucht. Deze werveling trekt de nevel naar zich toe en zorgt voor een uitstekende bedekking en verhindert lekkage naar buiten. Tevens is de draaing van de aardappels drie dimensionaal en kunnen zodoende optimaal bedekt worden.

Doordat de hellings hoek, en de draaisnelheid van de rollen traploos instelbaar zijn is de potato care ook geschikt voor kleinere capaciteiten, en dus ook in te zetten tijdens het sorteren en dergelijke. Dankzij slim geplaatste lekgootjes wordt de vloeistof die tegen de binnenkant van de kap slaat terug geleid in het reservoir. Na vele aanpassingen zijn er weer emissie testen gedaan met fluor en black lights, en het "lekken" van nevel in de omgeving was minimaal.
Om even terug te komen op de meeste toegepaste eerder beschreven opstellingen van een vernevelaar op een toevoerband of dergelijke, hebben wij vastgesteld dat bijna de helft of meer van de te verspuiten middelen verloren gaat in de omgeving, door lek op de grond terecht komt en aan uw machine blijft plakken.

In de afgelopen jaren is de POTATO CARE verschillende keren vergeleken met andere behandelsystemen in samenwerking met de DLV en de NLTO. Elke keer kwam de POTATO CARE vanwege zijn goede bedekking en hoge capaciteit glansrijk als winnaar uit de bus!
Dankzij de uitstekende bedekking bij het inschuren met de POTATO CARE kan bijvoorbeeld de fusarium druk bijna gereduceerd worden tot nul. Ook wordt de machine ingezet voor het poten ter bestrijding tegen rhizoctonia.Een aantal jaren heeft Oldenhuis Export de POTATO CARE in eigen beheer gebouwd en verkocht. Na een bepaalde tijd is er besloten om de licentie aan de firma Schouten - Kampen te geven. Schouten heeft wereldwijd een goede reputatie als bouwer van sorteer systemen en andere componenten ten behoeve van de aardappelteelt. Oldenhuis Export en Schouten dragen beide zorg voor de verkoop van de POTATO CARE.
Uiteraard kunt u ook bij uw plaatselijke Schouten dealer informatie inwinnen over de POTATO CARE.
Neem bij intresse DIRECT contact op in verband met een grote vraag naar de POTATO CARE en de daaruit voortvloeiende levertijden!!

Tot slot zetten wij de belangerijkste punten voor u nog even duidelijk op een rij.

PRODUCT VRIENDELIJK
VOLLEDIG IN HOOGTE INSTELBAAR
EENVOUDIG TE PLAATSEN IN ELK TRANSPORT SYSTEEM
UITSTEKENDE BEDEKKING
EXTREEM GROTE BESPARING OP MIDDELEN.
EENVOUDIG TE REINIGEN DOORMIDDEL VAN INSPECTIE LUIK
WERELDWIJD UNIEK IN ZIJN SOORT
UITVOERIG GETEST OVER MEERDERE JAREN
BEWEZEN DE BESTE


De POTATO CARE mag niet in uw inschuurlijn ontbreken.

Kijk vooral nog even op de website van Schouten-Kampen: http://www.schoutenkampen.nl/ voor meer informatie.
potato_care.jpg
potato_care_detail.jpg

Ter info van andere mechanisatie en constructie bedrijven:

De Potato care is een gepatenteerd ontwerp welke volledig is afgeschermd door middel van een aan Oldenhuis Export verleend octrooi. Op schriftelijk verzoek kunnen wij u een kopie van het aan Oldenhuis Export verleende octrooi van de Potato Care toezenden. De licentie bouw voor deze machine is door Oldenhuis Export exclusief verleend aan Schouten - Kampen. Mochten wij in de markt dergelijke systemen tegen komen waarvan wij denken dat deze systemen inbreuk maken op het aan Oldenhuis Export verleende octrooi, dan zijn wij genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen. Voor verdere vragen kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.