Pommeq is in 1997 gestart in Ulrum onder de naam Oldenhuis Export. De hoofd activiteit bestond toen voornamelijk uit het inkopen van gebruikte inschuur techniek, en Structural pootmachines. deze machines werden in de avond uren samen met Oldenhuis senior opgeknapt en hoofdzakelijk geëxporteerd naar het buitenland. Tot 2004 was dit een neven activiteit van Beeno Oldenhuis naast een vaste baan in de internationale aardappel machine sector. Vanaf 2004 werd er besloten om de vaste dienst betrekking op te zeggen, en full time bezig te gaan met de eigen machine handel.

Het bedrijf specialiseerde zich verder in de export buiten de Europese unie. In 2007 verhuisde Oldenhuis Export naar een grotere loods in Munnekezijl. Vanuit Munnekezijl werden ook steeds meer Nederlandse klanten bediend. In 2014 zijn de actieve export activiteiten buiten de EU stop gezet vanwege de toenemende vraag uit de markt in noord Nederland en Duitsland.
In dat zelfde jaar werd de naam Oldenhuis Export gewijzigd in POMMEQ. In 2019 is de loods aan de Olde Dyk  in Munnekezijl aangekocht en radicaal gemoderniseerd.

Op dit moment is Pommeq een toonaangevende leverancier als het gaat om machines en onderdelen voor de aardappel, uien en wortel techniek in de ruimste zin van het woord.

U bent altijd van harte welkom bij Pommeq.